VK

'Brexit mag niet leiden tot datalekken'

Nieuwe information commissioner is er duidelijk over

30 september 2016

Nieuwe information commissioner is er duidelijk over

Groot-Brittannië mag dan plannen hebben om uit de EU te stappen, dat wil niet zeggen dat het land de beschermingen tegen datalekken van de EU naast zich neer kan leggen. Die uitspraak doet Elizabeth Denham, de nieuwe information commissioner van het land.

Denham sprak voor de BBC radio en zei toen: "Brexit mag niet betekenen dat we de standaarden voor databeveiliging dan ook maar overboord gooien. Er gebeurt meer in de wereld en daar moeten we als land alert op blijven. Kijk alleen maar eens naar Whatsapp en wat daar allemaal gebeurt met data van gebruikers."

Binnenkort gaat Denham nader onderzoek doen naar de handelswijze van Facebook met de door Whatsapp verzamelde gegevens. De overheid is actief op dit gebied en zo'n houding wordt ook verwacht van het bedrijfsleven. "Grote bedrijven zijn verplicht om een data protection officer in dienst te hebben en daar gaan we op controleren. Ook moet elk lek binnen 72 uur worden gemeld en ik zie het als mijn taak om ook dat in de gaten te houden", aldus Denham.

Lees meer over
1
Reacties
Floris 30 september 2016 14:22

Waarom staat er bij dit artikel een vlag die sinds het jaar 1801 niet meer in gebruik is?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.