Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouw je eigen slimme assistent met Raspberry Pi

Het open source hard- en softwareplatform rond Raspberry Pi krijgt een intelligente uitbreiding. Met Matrix Voice is het mogelijk zelf een digitale assistent zoals de Amazon Echo of Google Home te bouwen.
Matrix Voice met Raspberry Pi
© Matrix Labs
Matrix Labs

De slimme assistent kan gekoppeld worden aan diverse apparaten en bijvoorbeeld op een spraakcommando een afspeellijst op Spotify afspelen of de Philips Hue lichten bedienen.

Het Matrix Voice board beschikt over zeven MEM microfoons en biedt daarmee dezelfde gevoeligheid als een Amazon Echo. De technologie die rond de microfoons wordt meegeleverd stelt het apparaatje in staat allerlei signaalverbeteringen toe te passen, zoals noise cancelling en beamforming.

Het board kan voor de spraakherkenning gebruik maken van verschillende spraakdiensten in de cloud. Zo zijn koppelingen mogelijk met Amazon Alexa, met Google Voice Services en Microsoft Cognitive Services. Met de Matrix software libraries en ander gereedschap kan de Raspberry Pi liefhebber zelf spraakherkenningsapps bouwen. Een uitgebreide handleiding hoe de Matrix Voice te koppelen aan de Rapsberry Pi staat beschreven op Github.

Matrix Labs, het bedrijf achter de Matrix Voice, verwacht de eerste exemplaren eind augustus te versturen. Het boardje kost 55 dollar plus verzendkosten. Er is ook nog een variant die geen Raspberry Pi nodig heeft. Die kost 65 dollar en heeft zelf wifi, Bluetooth en een processor aan boord.

Matrix Labs werkt al sinds november 2014 aan het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie-technologie onder meer via een aantal crowdfunding projecten. In oktober vorig jaar kwam de Matrix Creator uit, een universeel board voor ontwikkelaars die met kunstmatige intelligentie aan de slag willen. Deze versie kost 99 dollar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in