Overslaan en naar de inhoud gaan

Bono investeert in ontwikkeling fintech

Bono investeert in Acorns Grow Inc via zijn private investeringsbedrijf Rise Fund. Hoeveel Bono precies bijdraagt aan de ontwikkeling van het bedrijf, is niet bekend gemaakt.
Bono
© CC BY-SA 2.0 - Flickr
CC BY-SA 2.0 - Flickr

Acorns wist eerder ook al financiering binnen te halen van acteur Ashton Kutcher en van basketballer Kevin Durant, meldt persbureau Bloomberg. De start-up richt zich op beleggingen van mensen die doorgaans niet zo interessant zijn voor financiële instellingen. De gemiddelde beleggingsrekening van de klanten van Acorns omvat 500 dollar. Dat is een heel verschil met de 43.000 dollar die een vergelijkbaar online beleggingskantoor als Betterment beheert voor een doorsnee klant.

Toekomst Acorns nog erg onzeker

Daar zitten ook gelijk de knelpunten voor analisten die zich afvragen of een dergelijk Fintech-concept wel levensvatbaar is. De marges per transactie zijn erg laag. Acorns werkt wel aan nieuwe concepten die een hogere marge moeten opleveren. Zo nam het bedrijf vorig jaar het bedrijf Vault over dat automatisch voor klanten een deel van hun salaris in een pensioenfonds onderbrengt. Die technologie gaat Acorns gebruiken om gepersonaliseerde pensioenaccounts op te zetten. 

Bono richtte Rise Fund vorig jaar op samen met vermogensbeheerder TPG. Het fonds beschikt over een kapitaal van 2 miljard dollar. Het gebruikt het geld om commerciële projecten op te zetten die als doel hebben een sociaal of milieuprobleem aan te pakken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in