Development

Branche
Bono

Bono investeert in ontwikkeling fintech

U2-zanger Bono steekt een deel van zijn vermogen in de ontwikkeling van een start-up die armen helpt beleggen.

Bono © CC BY-SA 2.0 - Flickr Ulrica Törning
12 januari 2018

U2-zanger Bono steekt een deel van zijn vermogen in de ontwikkeling van een start-up die armen helpt beleggen.

Bono investeert in Acorns Grow Inc via zijn private investeringsbedrijf Rise Fund. Hoeveel Bono precies bijdraagt aan de ontwikkeling van het bedrijf, is niet bekend gemaakt.

Acorns wist eerder ook al financiering binnen te halen van acteur Ashton Kutcher en van basketballer Kevin Durant, meldt persbureau Bloomberg. De start-up richt zich op beleggingen van mensen die doorgaans niet zo interessant zijn voor financiële instellingen. De gemiddelde beleggingsrekening van de klanten van Acorns omvat 500 dollar. Dat is een heel verschil met de 43.000 dollar die een vergelijkbaar online beleggingskantoor als Betterment beheert voor een doorsnee klant.

Toekomst Acorns nog erg onzeker

Daar zitten ook gelijk de knelpunten voor analisten die zich afvragen of een dergelijk Fintech-concept wel levensvatbaar is. De marges per transactie zijn erg laag. Acorns werkt wel aan nieuwe concepten die een hogere marge moeten opleveren. Zo nam het bedrijf vorig jaar het bedrijf Vault over dat automatisch voor klanten een deel van hun salaris in een pensioenfonds onderbrengt. Die technologie gaat Acorns gebruiken om gepersonaliseerde pensioenaccounts op te zetten. 

Bono richtte Rise Fund vorig jaar op samen met vermogensbeheerder TPG. Het fonds beschikt over een kapitaal van 2 miljard dollar. Het gebruikt het geld om commerciële projecten op te zetten die als doel hebben een sociaal of milieuprobleem aan te pakken.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.