Overslaan en naar de inhoud gaan

BlackBerry zet vol in op IoT

Het is niet duidelijk of BlackBerry ook de nieuwe initiatieven onder eigen naam gaat promoten, meldt Computerworld. In ieder geval vormt het besturingssysteem QNX, dat BlackBerry in 2010 inlijfde, de spil van het offensief.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

BlackBerry gebruikte QNX als basis voor het eigen BlackBerry 10-besturingssysteem, waarmee de meeste smartphones van het bedrijf sindsdien zijn uitgerust. Maar BlackBerry heeft het daar niet bij gelaten. Inmiddels zij er ook enkele entertainmentsystemen voor auto's die gebruik maken van QNX. BlackBerry gaat in ieder geval op de beurs demonstraties geven en mogelijk ook nieuwe producten aankondigen.

BlackBerry's CEO John Chen geeft met deze initiatieven zijn strategie om BlackBerry te specialiseren in veilige software, meer inhoud. Die strategie legt het bedrijf geen windeieren. In het derde kwartaal steeg de omzet uit softwarelicenties met 43 procent. Het is voor het eerst sinds twee jaar dat BlackBerry een omzetgroei tussen twee opeenvolgende kwartalen kan noteren. De omzet kwam uit op 557 miljoen dollar, meldt CNet.

Hardware moet het verschil maken

Maar Chen gooit de handdoek nog niet in de ring wat betreft hardware. Vooral de recent uitgebrachte Priv - overigens met Android als besturingssysteem - kreeg een goede ontvangst. Het toestel moet eind februari in 31 landen te krijgen zijn. Chen heeft wel gezegd dat hij stopt met hardware maken als het bedrijf er niet in slaagt volgend jaar weer winst te maken. Daarvoor zou Blackberry ongeveer 5 miljoen smartphones moeten verkopen. Chen verwacht al binnen twee kwartalen het break-even punt te bereiken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in