Innovatie & Strategie

Wetenschap
robotauto

BlackBerry test robotauto in Ontario

BlackBerry is een van de drie partijen die meedoet aan een proef met zelfrijdende auto's in Canada.

Zelfrijdende Lincoln van het Waterloo Centre for Autonomous Research © Waterloo Centre for Autonomous Research
29 november 2016

BlackBerry is een van de drie partijen die meedoet aan een proef met zelfrijdende auto's in Canada.

BlackBerry maakt werk van zijn voornemen het QNX-besturingssysteem een centrale rol te laten vervullen in de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

BlackBerry sloot onlangs nog een contract met autofabrikant Ford voor samenwerking bij de ontwikkeling van robotauto's. De test die nu door het Canadese dagblad The Globe and Mail wordt aangekondigd betreft echter een samenwerking met het Waterloo Autonomous Vehicles Lab van het Centre for Automotive Research van de University of Waterloo en de Duitse camperfabrikant Hymer.

De Canadese overheid wil de provincie Ontario promoten als ideale plek voor het testen van zelfrijdende auto's en trucks. Het lokale klimaat zorgt voor alle wegcondities waar de robotauto's rekening mee moeten kunnen houden. Naar verwachting geeft de auto-industrie de komende jaren miljarden dollars uit aan het testen van hun hard- en softwareontwerpen.

Er is in de wereld nog slechts een handvol plakken waar dergelijk onderzoek mogelijk is. Bovendien variëren de voorwaarden waaronder de robotauto's de openbare weg op mogen per testlocatie. In Ontario is de enige voorwaarde dat er iemand op de bestuurdersstoel zit die direct kan ingrijpen wanneer dat noodzakelijk is.

De tests gaan begin 2017 van start in Ontario.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.