Innovatie & Strategie

Carriere
winnaars PHIA

BI/OND winnaar van innovatieprijs voor studenten

Philips Innovation Award 2019 bekendgemaakt.

De winnaars van de Philips Innovation Awards 2019 © PHIA
7 mei 2019

Philips Innovation Award 2019 bekendgemaakt.

Studentenstart-up BI/OND is de winnaar van de Innovator League, de jaarlijkse award voor studenteninnovaties die gesponsord wordt door onder meer Philips.

Er waren in totaal acht finalisten, die verschillende rondes moesten doorlopen. Ze werden geholpen door een Business Panel en de Partners van de Philips Innovation Award, die de deelnemers van constructieve feedback voorzien. Op die manier kregen zij de kans om hun business plan aanzienlijk te verbeteren. De Philips Innovation Award is een onafhankelijke non-profit organisatie die nauw samenwerkt en gesponsord wordt door onder andere Koninklijke Philips. Het bestuur van de Award bestaat uit zeven studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

BI/OND ging er dus met de hoofdprijs vandoor. De studenten achter de start-up ontvangen een prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro. BI/OND ontwerpt avatars van menselijke organen die gemaakt zijn van menselijke cellen en siliconen chips. Deze avatars kunnen gebruikt worden om de werking van medicijnen te onderzoeken en deze verder te ontwikkelen.

Braille toetsenbord voor mobieltjes

Er werd nog een andere prijs uitgereikt – te weten de Rough Diamond – en die ging dit jaar naar Hable. Dit studentenbedrijf maakt een braille toetsenbord voor mobiele telefoons. Het keyboard kan worden geplaatst op de telefoon, zoals een hoesje. Op de achterkant van het hoesje zitten acht toetsen, waarvan er zes braillepunten zijn. Met deze punten kan elke letter, cijfer en interpunctie worden gemaakt. De Rough Diamond winnaar gaat met een prijs ter waarde van 10.000 euro naar huis.

Dit jaar was het al weer de 14e editie van de awardshow.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.