Overslaan en naar de inhoud gaan

BI/OND winnaar van innovatieprijs voor studenten

Studentenstart-up BI/OND is de winnaar van de Innovator League, de jaarlijkse award voor studenteninnovaties die gesponsord wordt door onder meer Philips.
© PHIA
PHIA

Er waren in totaal acht finalisten, die verschillende rondes moesten doorlopen. Ze werden geholpen door een Business Panel en de Partners van de Philips Innovation Award, die de deelnemers van constructieve feedback voorzien. Op die manier kregen zij de kans om hun business plan aanzienlijk te verbeteren. De Philips Innovation Award is een onafhankelijke non-profit organisatie die nauw samenwerkt en gesponsord wordt door onder andere Koninklijke Philips. Het bestuur van de Award bestaat uit zeven studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

BI/OND ging er dus met de hoofdprijs vandoor. De studenten achter de start-up ontvangen een prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro. BI/OND ontwerpt avatars van menselijke organen die gemaakt zijn van menselijke cellen en siliconen chips. Deze avatars kunnen gebruikt worden om de werking van medicijnen te onderzoeken en deze verder te ontwikkelen.

Braille toetsenbord voor mobieltjes

Er werd nog een andere prijs uitgereikt – te weten de Rough Diamond – en die ging dit jaar naar Hable. Dit studentenbedrijf maakt een braille toetsenbord voor mobiele telefoons. Het keyboard kan worden geplaatst op de telefoon, zoals een hoesje. Op de achterkant van het hoesje zitten acht toetsen, waarvan er zes braillepunten zijn. Met deze punten kan elke letter, cijfer en interpunctie worden gemaakt. De Rough Diamond winnaar gaat met een prijs ter waarde van 10.000 euro naar huis.

Dit jaar was het al weer de 14e editie van de awardshow.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in