Overslaan en naar de inhoud gaan

Bing kaapte zoekopdrachten in IE6

Gebruikers van Internet Explorer 6 hadden zich sinds afgelopen maandag beklaagd over het ‘kapen’ van hun zoekvenster door Bing. Zij hadden veelal Google als zoekmachine ingesteld maar kwamen toch steevast bij Bing terecht. De omleiding naar Bing bleek niet ongedaan te maken in de ‘search/customize’-opties taakbalk van IE6.
Internet Explorer
© Microsoft
Microsoft

Volgens Microsoft is de fout in de nacht van dinsdag op woensdag verholpen. Medewerkers van Google hebben dat bevestigd. De achterliggende oorzaak van het probleem is onduidelijk, meldt Computerworld. Volgens een gebruiker op het Google-forum maakt IE6 gebruik van een instelling in het Windows-register om tekst die in de adresbalk wordt getypt, zoals een zoekopdracht, te interpreteren. Een onbekende tekst wordt hierdoor automatisch gekoppeld aan de URL ‘http://auto.search.msn.com’, een van de voorlopers van Bing.

Internet Explorer 6 is overigens in de ogen van Microsoft sterk verouderd. De browser kwam in 2001 op de markt en is inmiddels opgevolgd door de versies 7 en 8. Gebruikers van IE7 en IE8 hadden deze week geen last van kaping van hun zoekopdrachten door Bing. Microsoft moedigde gebruikers in een dinsdag verspreide verklaring aan om op IE8 over te stappen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in