Innovatie & Strategie

Analytics

Big Data: hoog op de ICT-agenda

18 november 2013

Veel onderzoek naar Big Data

Big Data is op dit moment vooral onderwerp van onderzoek. Nog maar één op de zestien Nederlandse organisaties heeft Big Data operationeel. Een veel groter deel van de organisaties is al bezig met initiatieven en projecten op het gebied van dataverzameling. Projecten die zich nu wellicht nog niet lenen voor de definitie ‘het opslaan, verwerken en analyseren van steeds grotere en diverse datasets die steeds sneller worden ververst met als doel waarde toe te voegen voor de organisatie’, maar die zeker de potentie hebben daartoe uit te groeien.

Toepassing verspreidt zich als een olievlek

Big Data is op dit moment vooral onderdeel van de business-intelligencefunctie. Maar de respondenten verwachten dat dat snel gaat veranderen, de komende jaren. Big Data zal in steeds meer geledingen van de organisatie ingezet worden, en koppeling aan bedrijfskritische systemen wordt steeds vaker realiteit.

Een ICT-­aangelegenheid

Dat bedrijven verwachten dat Big Data steeds meer facetten van de bedrijfsvoering gaat raken, is nog niet terug te zien in in de toedeling van de verantwoordelijkheden: zowel in de financiering van Big Data-projecten als in de besluitvorming eromheen speelt de CIO c.q. de ICT-directeur nog steeds de hoofdrol.

Bron: Keala Research
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!