Overslaan en naar de inhoud gaan

Biden krijgt open source, open standaarden op een dienblaadje

Aankomend president Joe Biden haalt een groot voorstander van open source, open standaarden en solide IT-beveiliging binnen in zijn groep adviseurs. David Recordon maakte eerder deel uit van het team van president Obama als Director of White House Information Technology. Hij is nu benoemd tot Director of Technology.
David Recordon
© CC BY-SA 2.0 - Wikimedia
CC BY-SA 2.0 - Wikimedia

Recordon (34) heeft al een carrière staan van 20 jaar op de scheidslijn van technologie, security, open source software, publieke dienstverlening en filantropie, volgens de bekendmaking van het Biden-Harris-transitieteam. Hij werkt nu als vice-president infrastructure and security bij de non-profit Chan Zuckerberg Initiative Foundation.

Recordon leerde al programmeren op de basisschool. In de jaren daarna heeft hij leidende posities gehad bij de opensource-initiatieven van Facebook en heeft belangrijke bijdragen geleverd aan Cassandra, het Apache open-source distributed database management system. Ook werkte hij mee aan een PHP naar C++-vertaalprogramma genaamd HipHop en aan Apache Thrift, een software framework voor cross language services development.

Aanvallers dreigen

Hij krijgt een belangrijke rol in het beschermen van de digitale systemen van het Witte Huis tegen de toenemende pogingen daar binnen te dringen. Hij ziet de uitdagingen - zeker ook in het licht van de huidige pandemie die het werken niet eenvoudiger maakt - maar hij zegt het volste vertrouwen te hebben dat de teams waar hij mee gaat werken in staat zijn met die uitdagingen om te gaan.

Recordon moet zich wel verdedigen tegen critici die zijn connecties met Facebook maar niks vinden. Maar ZDNet citeert ook bronnen die hem kennen dat hij een van de "good guys" is. "Hij weet wat zijn techniek kan, weet mensen te enthousiasmeren en weet hoe hij ze samen kan laten werken. Hij gaat het geweldig doen."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in