Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezos één dag rijkste man

Jeff Bezos werd door Bloomberg en Forbes gisteren uitgeroepen tot de rijkste man ter wereld. Na beurs daalde de beurskoers zo hard dat Bill Gates het stokje weer overnam.
Jeff Bezos
© Amazon
Amazon

Webwinkel- en technologiegigant Amazon heeft de winst in het tweede kwartaal scherp zien dalen, vooral door hogere uitgaven. Dat werd donderdag bekendgemaakt in een tussentijds handelsbericht. De winstval zette het aandeel Amazon flink onder druk in de nabeurshandel.

Amazon rapporteerde een winst van 197 miljoen dollar, of 0,40 dollar per aandeel. Dat is maar liefst 77 procent minder dan een jaar eerder. Analisten rekenden in doorsnee op een winst per aandeel van 1,41 dollar. De omzet kwam uit op 38 miljard dollar.

Het aandeel Amazon koerste deze week op de hoogste niveau's ooit. Dat maakte topman Jeff Bezos korte tijd de rijkste man op aarde, met een kapitaal van 90,9 miljard dollar. Bill Gates bezat volgens de miljardairsindex van Bloomberg en Forbes op dit moment 90,7 miljard dollar.

Bezos begon in 1994 de webwinkel Amazon.com. Hij is ook de man achter ruimtevaartbedrijf Blue Origin en eigenaar van de grote krant The Washington Post. Verder heeft hij geïnvesteerd in bedrijven als Airbnb, Twitter en Uber. In 1998 stak hij een kwart miljoen dollar in de toen nieuwe zoekmachine Google. Het aandelenpakket dat hij in ruil kreeg, is nu miljarden waard.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in