Beheer

Security

Beveiliging: Stabiele markt

10 maart 2015

McAfee bij antivirus fier aan kop

McAfee heeft afgetekend de meeste klanten voor zijn antivirusproduct. Meer dan een derde van de vestigingen is klant bij dit bedrijfsonderdeel van Intel. Hoewel dat een procentpunt minder is dan vorig jaar, ligt McAfee de concurrentie daarmee een straatlengte voor. Van verschuivingen is verder nauwelijks sprake.

De versnippering is nog steeds groot. De categorie overige telt negen namen van bedrijven die 0,1 tot 0,6 procent van de vestigingen als klant hebben.

 

Symantec verliest terrein

Naar werkplekken waarop de software draait gerekend moest Symantec een forse veer laten. Waar zijn software vorig jaar nog bijna op één op de vier werkplekken draaide, is dat dit jaar net iets meer dan één op de vijf. Dat verlies deed zich over de hele linie voor, maar het sterkst in de publieke sector – waar Symantec 6 procentpunten inleverde. Het grootste deel van dat verlies werd opgesoupeerd – of wellicht veroorzaakt – door Sophos, dat zijn aandeel 3 procentpunten vergrootte.

 

Back-up: Veeam rukt op

Bij de back-upoplossingen zorgt Veeam voor een verschuiving in de markt. Het afgelopen jaar won het – naar aantal installaties gerekend – ruim 5 procentpunt marktaandeel, bijna een verdubbeling. Ook NetApp maakte een sprong vooruit van bijna 5 procentpunt, en CommVault won 1,5 procentpunt. Grootste verliezer was Symantec, dat bijna 9 procent inleverde.

 

Na antivirus heerst Microsoft

Bij de andere softwarematige beveiligingsoplossingen spelen de leveranciers van antivirussoftware een ondergeschikte rol. Eén partij springt er met kop en schouders bovenuit: Microsoft.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!