Overslaan en naar de inhoud gaan

'Beursgang T-Mobile Nederland denkbaar'

Deutsche Telekom staat open voor een eventuele beursgang van de Nederlandse divisie T-Mobile. Ook een fusie van het onderdeel met de Nederlandse tak van branchegenoot Tele2 is volgens topman van Deutsche Telekom, Timotheus Höttges, bespreekbaar. ,,Mits de omstandigheden goed zijn", zei hij tijdens een bijeenkomst in Barcelona.
Winkel van T-Mobile
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

Höttges benadrukte dat er over de toekomst van T-Mobile Nederland nog geen beslissing is genomen, maar ook dat het lokale management een dergelijke deal ,,logisch" zou vinden. De topman zegt dat hij zijn divisiemanagers relatief vrij laat om op zoek te gaan naar manieren om waarde te creëren. Op die manier worden onderdelen volgens hem meer bestuurd zoals echte ondernemers doen. ,,Ze kunnen er voor kiezen naar de beurs te gaan", aldus Höttges. ,,Daarover is nog geen beslissing genomen."

Hevige concurrentie

De telecommarkt kent in Nederland zeer hevige concurrentie. Meer aanbieders kijken naar mogelijkheden om samen te werken. Voorbeeld daarvan is de recente deal tussen Ziggo-moeder Liberty Global en Vodafone die hun Nederlandse activiteiten in een nieuw bedrijf stopten. Eerder verkocht Deutsche Telekom al zijn activiteiten voor vast bellen aan Vodafone.

T-Mobile is na KPN en Vodafone de nummer drie op de Nederlandse markt voor mobiel bellen. Tele2 is de nummer vier. Dat bedrijf schudde als een van de eerste aanbieders de Nederlandse markt op met de aanbieding van onbeperkt dataverkeer voor een bedrag van 25 euro per maand.

Höttges houd ook voor de zendmastendivisie van Deutsche Telekom alle opties open

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in