Overslaan en naar de inhoud gaan

Beursgang Facebook 18 mei verwacht

Zelf heeft Facebook nog steeds geen datum voor de beursgang bekendgemaakt. Diverse anonieme bronnen van onder meer persbureau Bloomberg en The Wall Street Journal fluisteren echter dat nu de laatste voorbereidingen worden getroffen.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Komende maandag (7 mei) zou de ‘roadshow’ beginnen waarmee Facebook potentiële investeerders wil paaien, melden onder meer tv-station CNBC en AllThingsD, een onderdeel van The Wall Street Journal. Oprichter en CEO van Facebook Mark Zuckerberg is bij een deel van deze bijeenkomsten aanwezig, aldus de bronnen.

Financieel directeur David Ebersman neemt naar verluidt de meeste besprekingen met investeerders voor zijn rekening. Hij kan lastige vragen verwachten over de groeiperspectieven van Facebook en over de oplopende kosten, waardoor de nettowinst vorig kwartaal met 12 procent daalde.

Beursgang op 18 mei of paar dagen later

Als de roadshow soepel verloopt, zou Facebook vanaf 18 mei op de koersborden van de schermenbeurs Nasdaq in New York kunnen prijken. Maar het kan volgens de bronnen ook best een paar dagen later worden. Doorgaans duurt een roadshow enkele weken.

Schattingen over het bedrag dat Facebook met de introductie kan vergaren lopen uiteen. Bloomberg gaat uit van 5 miljard dollar, The Wall Street Journal noemt 10 miljard dollar als maximale opbrengst. De totale beurswaarde van Facebook wordt geraamd op 75 tot 100 miljard dollar.

Facebook telt nu meer dan 900 miljoen gebruikers

Facebook maakte begin februari bekend dat het een deel van de aandelen wil verkopen in een zogeheten Intial Public Offering (IPO). Het bedrijf wil daarmee profiteren van zijn grote populariteit over de hele wereld. Het Amerikaanse sociale netwerk, dat in enkele jaren al zijn concurrenten overvleugelde, telt inmiddels meer dan 900 miljoen gebruikers. Onderzoeksbureau Forrester noemde de beursgang van Facebook in een vooruitblik op 2012 al het hoogtepunt voor de IT-sector.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in