Overslaan en naar de inhoud gaan

Betalen via iDEAL wint verder terrein

Van de ruim 142 miljoen online aankopen die Nederlanders in 2015 deden, zijn er 80 miljoen afgerekend met iDEAL. In 2014 werden nog 66 miljoen aankopen via iDEAL afgerekend. Daarmee had de dienst destijds een aandeel van 54 procent.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Uit cijfers van de eCommerce Payment Monitor, uitgevoerd door marktonderzoeker GfK, bleek maandag verder dat naast iDEAL ook betalingen via creditcards en PayPal terrein winnen. Dit gaat ten koste van traditionele betaalwijzen als machtiging en acceptgiro.

6 procent via smartphone

In 2015 werd de creditcard bij 17 miljoen online aankopen gebruikt, een stijging met 24 procent ten opzichte van een jaar eerder. PayPal was goed voor 7 miljoen transacties, wat ruim een derde meer was dan in 2014. Het aantal betalingen via smartphones nam toe tot 8,9 miljoen, tegen 5,8 miljoen een jaar eerder. Daarmee wordt nu circa 6 procent van de aankopen via het mobieltje gedaan.

Betaalvereniging Nederland verwacht dat traditionele betaalmethoden zoals acceptgiro en overboeken verder terrein zullen verliezen. Daarom is een proef gestart om te onderzoeken of iDEAL kan worden uitgebreid met QR-codes. Hiermee kunnen ondernemers hun klanten onder andere veilig en makkelijk achteraf laten betalen op het moment van afhalen of bezorgen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in