Beste ICT-masters in Utrecht en Amsterdam

16 februari 2010
Kwalitatief doen de meeste masteropleidingen Informatica die worden aangeboden op Nederlandse universiteiten het aardig, al horen zij niet tot de hoogst scorende universitaire masters. Dat blijkt uit de deze week gepresenteerde Keuzegids Masters 2010.

Exacte masters scoren over het algemeen hoog, maar dit geldt niet in het bijzonder voor de universitaire vervolgopleidingen op ICT-gebied. WO Informatiekunde eindigt met een score van 56 punten zelfs in de onderste regionen. Dat was ook al het geval bij de bacheloropleidingen op dit terrein.

De inhoud van het lesprogramma van de informatica-masters is vrijwel overal goed, maar de communicatie met de studenten laat nogal eens te wensen over. De Universiteit Utrecht krijgt voor de master Informatica de beste beoordeling, gevolgd door Parallel Computer Systems aan de Vrije Universiteit en Software Engineering aan de Universiteit van Amsterdam. Onderaan de ranglijst van masters op het gebied van Informatica eindigden Computer Engineering aan de Technische Universiteit Delft en ICT in Business aan de Universiteit Leiden.

De Keuzegids Masters 2010 is de eerste kwaliteitsgids voor vervolgopleidingen in het Nederlandse hoger onderwijs, en verscheen deze week bij het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP) in Leiden. De basisgegevens zijn ontleend aan landelijke databases - zoals die van Studiekeuze123, de officiële landelijke website voor het hoger onderwijs en het Researchinstituut voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) in Maastricht. Daarnaast is aanvullende research gedaan.

HOP heeft ook de arbeidsmarktperspectieven van afgestudeerde informatici in kaart gebracht. ‘De economische situatie heeft een vrij sterke invloed op de werkgelegenheid in de IT. Desondanks vinden de meeste IT’ers snel werk, zij het niet altijd op hun niveau’, aldus de samenstellers van de keuzegids. Afgestudeerden met een diploma voor een master Informatica of Artificial Intelligence op zak eindigden op de vijfde plaats in de ranglijst zwakste arbeidsmarktperspectieven. Het ROA heeft voor deze groep de prognose ‘matig’ afgegeven.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.