Beheer

Personal Tech

'Bend-gate': iPhone 6 Plus knakt het makkelijkst

25 september 2014
De aluminium behuizing van de nieuwe iPhones blijkt relatief makkelijk te vervormen. De iPhone 6 Plus heeft het meeste last van de zwakheid. Andere smartphones weerstaan de Bend-test beter.

Verschillende methoden om de kwaliteit van nieuwe toestellen te testen zijn al losgelaten op de nieuwe iPhone-modellen. Nu gisteren bleek dat vooral de iPhone 6 Plus redelijk makkelijk te knakken is, werd de test ook op andere toestellen uitgevoerd. Verschillend video's circuleren op internet.

Zo onderwierp Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy de iPhones aan deze buigtest, net als de HTC One (M8), die ook een aluminium behuizing heeft, de Moto X en een Nokia Lumia. In tegenstelling tot de iPhone 6 Plus bleek de kleinere iPhone 6 veel beter bestand tegen buigen. Er verscheen slechts een kleine vervorming bij het scherm maar die was makkelijk te herstellen.

De HTC One kraakt in de test wel vervaarlijk, en het scherm kwam van zijn plaats. Dat was ook het geval bij de Nokia Lumia. Bij beide toestellen was het scherm weer makkelijk terug te duwen. De nieuwe Moto X bleek het best bestand tegen het buiggeweld en gaf geen krimp.

Apple heeft dus vooral een probleem met het verbuigen van de iPhone 6 Plus. Op sociale media wordt al over Bend-gate gesproken.


Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.