Beheer

Netwerken

België pakt IPv6 strategisch aan

24 juni 2012
De Belgische overheid heeft een strategisch plan gemaakt voor de komende invoering van IPv6. Het nieuwe protocol wordt gezien als een essentieel ingrediënt voor de economie.

De ministerraad heeft het strategisch plan voor de invoering van het Internet Protocol versie 6 inmiddels goedgekeurd. De bedenkers van het plan, minister van Economie en Consumentenzaken Johan Van de Lanotte en staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaerts, stellen dat de invoering van IPv6 geen vrijblijvende zaak is. "Het raakt zo goed als iedereen", aldus de twee.

Kwestie van lange adem

De invoering kan ettelijke jaren in beslag nemen en het plan is gemaakt in de hoop dat die tijd zo kort mogelijk wordt. In een overgangsfase zullen het Internet Protocol versie 4 en de nieuwe versie 6 naast elkaar blijven bestaan. De IPv6 werkgroep, die bestaat uit de Belgische stakeholders en die voorgezeten wordt door de Algemene Directie Telecommunicatie en Informatiemaatschappij van de Federale Overheidsdienst Economie, wordt belast met de coördinatie.

De coördinatie voor de invoering van IPv6 bij de federale overheidsdiensten zelf zal gebeuren door Fedict, het IT-bureau van de Belgische overheid. Op het moment bestaat het IPv6-plan uit een voorbereidende fase van juni 2012 tot december 2012 en een implementatiefase van december 2012 tot december 2014.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.