Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven durven wel een gokje te wagen met verouderde browsers

Of het onderzoek representatief is, dat is altijd de vraag. Duo Security voerde het uit onder klanten van zijn authenticatiedienst. Maar gezien het aantal van 2 miljoen apparaten bij kleine en grote bedrijven dat bij het onderzoek betrokken werd, geven de resultaten wel te denken.
browsers
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Op een kwart van de Windows-pc's draait Internet Explorer 11 of Edge nog niet - wat betekent dat ze werken met een IE-versie die niet meer ondersteund wordt. Deze groep durft het aan hun werknemers te laten werken met systemen die geen bescherming bieden tegen inmiddels al 700 bekende bedreigingen, aldus Duo Security.

Browsers niet up-to-date

Browsers worden ook lang niet altijd up-to-date gehouden. Bij Chrome zit 82 procent op de meest actuele versie, maar bij Firefox is dat nog maar 66 procent. 42 procent van de gebruikers van IE11 danwel Edge loopt achter met updaten, en bij Safari is zelfs 51 procent niet up-to-date.

Met Flash en Java durven de zakelijke gebruikers nog wel een extra risico aan: 60 procent van de apparaten bleek een verouderde versie van Flash te draaien, en op 72 procent draaide een verouderde versie van Java.

Duo Security adviseert bedrijven die dat aangaat om onmiddellijk in actie te komen. Java zou uitgeschakeld moeten worden op pc's die dat niet nodig hebben voor een bedrijfsapplicatie, en hetzelfde geldt voor het automatisch starten van Flash. Men zou moeten overstappen op browsers die frequent updaten, zoals Chrome. Automatische updates zou de standaard moeten zijn. En men moet veilige praktijken invoeren en afdwingen, zoals goed wachtwoordgebruik, encryptie e.d., ook op persoonlijke apparaten die mensen zakelijk gebruiken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in