Beheer

Security
Hacker

Bedrijven bezorgder over cyberrisico's

'Nederlandse ondernemers kritischer over gevaar cyberrisico's', aldus Aon.

© CC0,  Pixabay
18 mei 2017

'Nederlandse ondernemers kritischer over gevaar cyberrisico's', aldus Aon.

Nederlandse bedrijven zijn zich meer zorgen gaan maken over cyberrisico's, zoals hackersaanvallen. Zij blijven daarom investeren in maatregelen om die risico's af te wenden, waardoor vele cyberaanslagen in ons land succesvol zijn afgeslagen.

Volgens verzekeringsmakelaar en risico-adviseur Aon zijn Nederlandse ondernemers kritischer geworden over het gevaar van cyberrisico's en dus blijven ze kijken naar verbetering. Bovendien verandert het risico van cyberaanvallen constant waardoor bedrijven gedwongen worden hun verdediging op peil te houden.

Driekwart van de bedrijven zegt goed voorbereid te zijn op cyberrisico's, waarmee Nederland overigens iets achterblijft op internationaal niveau.

Hackerproof

Helemaal hackerproof zal echter nooit lukken, omdat de ontwikkeling bij hackers te snel gaat. Alex van den Doel van Aon wijst erop dat een hack naast financiële gevolgen ook impact heeft op de reputatie van een bedrijf. 'Risicomanagement moet daarom op de agenda staan van alle afdelingen binnen een bedrijf.'

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.