Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijf dat mobieltjes recyclet wint prijs

Het Amsterdamse bedrijfje Closing the Loop, dat oude smartphones recyclet, heeft de Circulair Award 2018 gewonnen. Joost de Kluijver van het bedrijf ontving maandag de prijs uit handen van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) aan het begin van de derde week van de Circulaire Economie in Den Haag.
Smartphone Afrika
© CC BY-SA 2.0 - Flickr
CC BY-SA 2.0 - Flickr

Closing the Loop recyclet afgedankte smartphones in ontwikkelingslanden. De onderdelen uit de mobieltjes worden weer in nieuwe smartphones gebruikt.

Het bedrijf heeft al 1,9 miljoen telefoons gered van de stortplaats. Zo wordt de uitstoot van CO2 verminderd en wordt een inkomen gecreëerd voor mensen in ontwikkelingslanden. De Circular Award is een prijs voor projecten waarbij grondstoffen en onderdelen opnieuw worden gebruikt.

Closing the Loop was een van de 140 bedrijfjes die meededen aan de wedstrijd.

In elke telefoon zitten kostbare metalen, zoals goud, zilver, koper, palladium en aluminium, die weer opnieuw kunnen worden gebruikt. Dat levert geld op en spaart het milieu. Recycling is nog nagenoeg onbekend in Afrika. Honderden miljoenen oude toestellen belanden elk jaar op de vuilnisbelt of worden in de open lucht verbrand, waardoor kostbare grondstoffen verloren gaan. ,,Wij zijn de vuilnismannen van de telecomwereld’’, zei De Kluijver vorig jaar tegenover het ANP.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in