Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisscholieren programmeren virtuele robot

De organisatie van het Techniek Toernooi is in handen van Stichting Techniekpromotie, die zich inzet voor computeronderwijs aan kinderen. Het is voor de eerste keer dat programmeren deeluitmaakt van het jaarlijkse Techniek Toernooi, dat nu voor de 9e keer plaatsvindt. Het leren programmeren is geen doel op zich.
© Udemy.com
Udemy.com

De gedachte is veeleer dat de kinderen zich door te leren programmeren vooral ook trainen in "Computational Thinking" en een gevoel te ontwikkelen voor wat met computers wel en niet mogelijk is.

Op het niveau van een eerstejaars

Tijdens de landelijke finale van het Techniek Toernooi op 5 juni zullen afgevaardigden van 40 basisscholen het tegen elkaar opnemen. Gelijktijdig zullen zij binnen 30 minuten een oplossing moeten programmeren om een robot zo snel mogelijk de weg te laten vinden in een onbekend doolhof.

Centraal in het leer- en wedstrijdprogramma staat de elektronische leeromgeving 'Robomind'. Daarin leren kinderen in eigen tempo complexe problemen stapsgewijze op te lossen door eenvoudige regels zinvol aaneen te schakelen. Volgens de leverancier van Robomind hebben veel van de deelnemende basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 inmiddels wat betreft Computational Thinkingal het niveau van een eerstejaarsstudent bereikt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in