Overslaan en naar de inhoud gaan

Bankiers bang voor cloud en AI

Ruim 80 procent ziet cloud-software en AI als bedreiging in 2030. 40 procent denkt dat zijn huidige functie dan niet meer bestaat. Daarbij zien zij een verband met de opkomst van kunstmatige intelligentie en Big Data. Zij verwachten dat artificial intelligence en Big Data dan aan de basis liggen van ieder financieel advies en dat een nog groter deel van het werk tegen die tijd geautomatiseerd is.
wanhoop
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Zo'n 70% van de huidige financiële professionals verwacht dat werken in de sector daardoor steeds meer vraagt om zachte kerncompetenties en minder om feitenkennis.

Dat blijkt uit ‘Baan van de Toekomst’-onderzoek van recruitmentorganisatie Hays naar de arbeidsmarkt van de toekomst in de financiële sector. Daarbij werd bijna 400 financiële professionals gevraagd naar hun verwachtingen voor de financiële sector in Nederland in 2030.

Volgens Harold Jansen, financieel directeur van Hays, worden menselijke eigenschappen als aanpassingsvermogen, overtuigingskracht, creativiteit, empathie en motivatietalent hierdoor onderscheidende factoren. “Het zijn zaken die je niet kunt automatiseren en de mens blijft hier altijd superieur in. Je kunt je als financiële professional binnen een organisatie en richting klant of opdrachtgever nadrukkelijk onderscheiden door hierin uit te blinken en op te vallen. Je bent immers werkzaam in een sector waar vertrouwen en betrouwbaarheid enorm belangrijk zijn. Ik verwacht dan ook dat de combinatie van technische ontwikkelingen en een meer bewuste inzet van soft skills de sector naar een hoger niveau tilt, zowel op het gebied van bestaande services en dienstverlening als op het gebied van nieuwe producten en diensten. “

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in