Loopbaan

Carriere
solliciteren

Banenjacht: IT'ers ontwaken uit zomerslaap

Flinke groei in bekeken IT-vacatures en sollicitaties na de zomer

12 oktober 2017

Blijkbaar hebben IT'ers afgelopen zomervakantie gebruikt om eens goed na te denken over hun carrière, want meteen in de weken erna schoten ze massaal in actie.

Het aantal IT-vacatures in de maanden juli tot en met september was vergelijkbaar, maar in september werden de vacatures veel vaker bekeken en waren er meer gestarte sollicitaties. Dat blijk uit gegevens van Monsterboard.nl, die AG Connect heeft opgevraagd.

IT-professionals in Nederland bekeken in september maar liefst 41% meer vacatures dan in augustus en 38% meer dan in juli. Verder werd er in september 27% vaker dan in augustus een sollicitatietraject opgestart door IT-professionals die wel eens op het online carrièreplatform komen. Ten opzichte van de maand juli was er zelfs een toename van 35%. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met andere beroepsgroepen.

Januari en september topmaanden

In september waren er 9% meer bezoekers op Monsterboard.nl die op zoek waren naar een baan in de IT dan de maand ervoor. "Gedurende het jaar solliciteren Nederlanders in het begin van het jaar en september het meest. Na een periode van vakantie en rust hebben mensen tijd gehad om na te denken over hun werk en carrière. Ze zitten dan vaak vol goede voornemens om een nieuwe baan te gaan zoeken", reageert Gian Zandona van Monsterboard Nederland.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!