Overslaan en naar de inhoud gaan

Bagel Emoji krijgt beleg bij Apple iOS 12.1

Een nieuwe iOS-versie betekent een serie nieuwe emoji. Deze keer reageert Apple op klachten van gebruikers dat de bagel geen beleg bevatte. Vanaf iOS 12.1 zit er roomkaas op. De bagel-emoji van Google en Twitter hadden al langer beleg.
Bagel emoji Apple

De verandering is aanleiding voor een analyse van Emojipedia op Twitter. Gelukkig vallen er ook wat meer serieuze veranderingen te melden over iOS12.1. Zo ondersteunt de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem nu Group FaceTime. Er kan een videogesprek worden opgezet met verschillende mensen waarbij de beelden van de deelnemers over het scherm worden verdeeld. Bij Group FaceTime is het mogelijk maximaal 32 mensen tegelijk in een gesprek te verbinden. Eigenlijk had het groepsvideogesprek al mogelijk moeten worden met de introductie van iOS 12.0, maar werd de introductie om uitgesteld om redenen die verder niet toegelicht zijn.

Dual SIM-gebruik mogelijk

Met iOS12.1 is het ook mogelijk een dual SIM te gebruiken. De iPhone XS en XR boden al de benodigde hardware-ondersteuning voor het gebruik van dual SIM zodat het met de nieuwe iOS-versie nu mogelijk is twee lijnen op hetzelfde toestel te gebruiken, bijvoorbeeld voor een zakelijk en privé-abonnement. De smartphone krijgt maar één fysieke SIM-kaart en faciliteert de tweede met behulp van eSIM-technologie.

Camerabug weggewerkt

The Verge ontdekte ook dat in iOS 12.1 een bug is gerepareerd die de oorzaak was van 'beautygate'. Niet iedereen zal blij zijn met deze aanpassing. Door de bug lijkt na het nemen van selfies met de iPhone XS en XR de huid van de geportretteerden gladder. Apple heeft aan The Verge gemeld dat dit effect komt doordat de camera het verkeerde 'smart HDR'-frame kiest. Het gaat dus om een bug die nu is hersteld.

Vandaag beschikbaar

Het is onduidelijk waarom Apple er voor heeft gekozen de aankondiging over iOS12.1 een dag eerder te doen dan op het evenement dat voor vanavond staat gepland. Naar verwachting draaien de aankondigingen vanavond vooral om nieuwe Mac's. iOS 12.1 is overigens al gelijk vandaag beschikbaar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in