Overslaan en naar de inhoud gaan

Back-up-discipline ontbreekt bij veel Nederlanders

Dat blijkt uit onderzoek van opslagspecialist WD, onderdeel van Western Digital, onder 8000 mensen in vijf Europese landen. Hoewel bijna 80 procent van de ondervraagden zichzelf georganiseerd noemt, maakt nog niet de helft geregeld een back-up.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Gemiddeld veertien digitale apparaten

Nederlanders hebben net als Engelsen gemiddeld veertien digitale apparaten in huis waarop bestanden zijn opgeslagen. Duitsers en Italianen hebben er vijftien, Spanjaarden zelfs zestien. Soorten apparaten in een gemiddeld Nederlands huishouden zijn: pc’s, smartphones, laptops, tablets, externe harde schijven, digitale camera’s, MP3-spelers, SD-cards en USB-sticks. Van een aantal van die apparaten zijn er meer dan één in huis.

Te veel gedoe en niet weten hoe het moet

Uit het onderzoek blijkt dat nog geen 45 procent van de ondervraagde Nederlanders regelmatig een back-up maakt van hun digitale bestanden. Ruim 18 procent zegt niet te weten hoe dat moet, bijna 13 procent zegt er geen tijd voor te hebben en nog een kleine 13 procent vindt het teveel gedoe; 16,8 procent vindt het zonde van zijn tijd of ziet het nut er niet van in.

Ongelukken liggen op de loer

Volgens Emiel Witteveen, marketingmanager bij WD, leidt de digitale chaos onherroepelijk tot ongelukken in huishoudens. “Bijna al onze herinneringen op foto en film zijn tegenwoordig digitaal. Als meer dan de helft zegt niet geregeld back-ups te maken, dan is het een kwestie van tijd tot er onvervangbare bestanden verloren gaan.” Hij benadrukt dat er verschillende oplossingen op de markt zijn die dit kunnen voorkomen. Zo kan er een persoonlijke cloud worden ingericht, waar huishoudens eenvoudig hun persoonlijke bestanden op één plek kunnen opslaan, organiseren, back-uppen en kunnen delen met familie en vrienden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in