Development

Apps

Auto straks aanstuurbaar via iPhone in Apple-visie

22 oktober 2014
Apple voorziet dat de iPhone in de toekomst een belangrijke rol krijgt als afstandsbediening van de auto. Het starten van de motor is een van de opties.

Een patentaanvraag licht opnieuw een tipje van de sluier over de strategie waar Apple aan werkt. Het nieuwe aspect waar Apple patent op aanvraagt is dat veel handelingen automatisch plaatsvinden wanneer de eigenaar van de iPhone de auto nadert. Apple noemt deze eigenschap 'geo-fencing', een virtueel hek rond de auto dat - wanneer gepasseerd - een aantal zaken in gang zet. De auto start automatisch, opent de portieren, activeert de klimaatregeling. Bij het benaderen van de kofferbak zou deze automatisch kunnen open gaan. Omgekeerd bij het verlaten van deze zone rond de auto zorgt de iPhone dat de auto op slot gaat, de moto uit is en het alarm wordt geactiveerd.

Verschillende netwerken ingezet

In de Apple visie gebruikt de iPhone verschillende netwerken om verschillende zones rond de auto te creëren. Zo zou de airco, de verwarming en het ontdooien van de ruiten al veel eerder geactiveerd kunnen worden via het mobiele netwerk. Het openen van de portieren zou dan plaatsvinden via Apple CarPlay.

Het gaat hier om een patentaanvraag. Het is daarbij helemaal de vraag of Apple de ideeën gaat toepassen of op welke termijn dat gebeurt.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.