Overslaan en naar de inhoud gaan

'Attendeer Kamerleden op het belang van ICT'

Tussen politici en informatieprofessionals moet een brug worden geslagen. Daarom moeten informatieprofessionals regeringsleiders en Kamerleden attenderen op het belang van ICT. Die oproep deed EU-parlementair Marietje Schaake tijdens het KNVI-congres aan de leden van de vakvereniging.
Marietje Schaake op KNVI-podium
© KNVI
KNVI

“We moeten de brug slaan tussen politici en tussen informatieprofessionals. Dat kan met inhoudelijke onderwerpen, dat kan in gesprek, dat kan door hen te benaderen met input voor de belangrijke wetgevende trajecten kameronderwerpen en dossiers die actueel zijn. KNVI is onafhankelijk, is niet gelieerd aan bedrijven of organisaties, maar een vereniging van professionals. De KNVI is dan ook neutraal, van de inhoud. Die kan in Nederland het verschil maken”, zei Schaake die voor D66 lid is van het Europees Parlement. Ze is ook voorzitter van de Raad van Advies van de KNVI.

e-Privacy Verordening

Schaake kreeg applaus toen vertelde dat het Europees Parlement voor de e-Privacy Verodening heeft gestemd. Deze wet beschermt de vertrouwelijkheid van elektronische communicatie zoals Skype en Whatsapp beter en vervangt de nationale wetten.

Ook pleitte Schaake voor het belang van het openbaar maken van informatie, open access. Zij ondersteunt wetgeving hierover. Het openbaar maken van informatie gaat zorgen voor een enorme verschuiving in de uitgeverswereld. “Denk aan jurisprudentie, die de staat moest terugkopen voor veel geld van uitgevers, en aan wetenschappelijke artikelen, die de universiteiten voor veel geld moeten terugkopen van uitgevers”, zei Schaake.

Wat weten politici van ICT?

Wat weet de Nederlandse politiek van IT? AG Connect is benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp. Omdat we dit jaar 50 jaar bestaan kijken we terug naar 50 jaar ICT in Nederland en we kijken vooruit en we vragen je mee te denken - ook over het belang van ICT voor de maatschappij. Vul de enquete in en maak kans op een Raspberry Pi Starter Kit.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in