Atos start IT Challenge op 26 universiteiten

27 oktober 2011

Atos daagt de studenten uit in groepjes van twee tot vijf personen modellen voor slimme mobiele apps te ontwerpen en ontwikkelen. Zij worden hierbij ondersteund door het Atos Scientific Community, de beste negentig businesstechnologen van Atos wereldwijd. Elk genomineerd team krijgt één coach toegewezen, die hen terzijde staat bij het uitwerken van het idee uit tot een prototype. Hij of zij biedt hulp op technisch en zakelijk gebied en adviseert de studenten bij de verbetering van belangrijke presentatievaardigheden.

De wedstrijd heeft het bevorderen en stimuleren van innovatie tot doel en gaat elke twee jaar plaatsvinden, tegelijkertijd met de Olympische Winter- en Zomerspelen, waarvoor Atos IT-partner is. Het thema van de eerste editie van de Atos IT Challenge is Smart Mobility. Studenten moeten hierbij op zoek naar nieuwe, innovatieve technologie die overal, altijd en op elk apparaat kan worden toegepast. Atos heeft gekozen voor dit thema omdat het verwacht dat Smart Mobility de manier waarop organisaties opereren en met medewerkers, klanten en belanghebbenden communiceren ingrijpend zal veranderen.

“De IT Challenge is in het leven geroepen om de nieuwe generatie de kans te bieden haar stempel te drukken op de IT van morgen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze wedstrijd een fantastische leerervaring is voor de studenten, de onderwijsinstellingen en voor onszelf”, zegt Gilles Grapinet, senior executive vice president Global Functions van Atos. “We zijn erg benieuwd naar hoe de studenten hun theoretische kennis vertalen in fascinerende, commerciële B2B-toepassingen.”

Gelimiteerde deelname

Hij moedigt studenten van de deelnemende instellingen dan ook aan om mee te doen. In Nederland zijn dat Universiteit Twente, Universiteit van Tilburg, Fontys Hogeschool Eindhoven, Hanze Hogeschool Groningen en de Haagse Hogeschool. Er is een limiet van vijf à zes teams per onderwijsinstelling. Daarom organiseren de Universiteit van Tilburg en Fontys Hogeschool Eindhoven een interne wedstrijd om de vijf beste teams te selecteren.

Teams kunnen hun deelname tot uiterlijk eind november 2011 kenbaar maken en hun eerste inzending voor 15 december 2011 posten op de speciale IT Challenge-website (www.atositchallenge.net). Maximaal vijftien teams worden genomineerd: veertien teams worden geselecteerd door de Atos Scientific Community en één groep door de studenten zelf, namelijk het team met de meeste likes op Facebook. Tijdens de ontwikkelfase worden de teams uitgenodigd deel te nemen aan een aantal miniprogrammeerwedstrijden. Ook hier vindt interactie plaats met specialisten van Atos. De teams moeten hun ideeën presenteren, waarna de jury – bestaande uit senior functionarissen van Atos, partners en specialisten op het gebied van technologie en talentontwikkeling – de winnaars kiezen.

Olympische Spelen

Het winnende team wordt in mei volgend jaar bekendgemaakt en elk lid van dat team en hun onderwijsbegeleider mag een bezoek brengen aan de Olympische Zomerspelen in Londen in 2012. De studenten bezoeken niet alleen een aantal wedstrijden, maar mogen ook een kijkje nemen achter de schermen. Zo bezoeken zij onder meer het Technology Operations Centre van Atos, wonen zij presentaties bij en staan ontmoetingen met functionarissen van Atos en het Internationaal Olympisch Comité op het programma. Daarnaast ontvangen de drie beste teams een e-tablet. Alle deelnemers worden bovendien uitgenodigd te solliciteren naar een stage om in het Atos-team mee te werken aan de voorbereiding en uitvoering van de IT-werkzaamheden voor de Olympische Spelen in Londen tussen juni en september 2012.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!