Overslaan en naar de inhoud gaan

Asus ultrabook met 2 schermen nu ook in Nederland

De Taiwanese fabrikant presenteerde de Taichi al in oktober 2012 maar hij is nu pas overgewaaid naar ons land. De ultrabook met Windows 8 heeft een innovatief ontwerp met een wigvormig profiel dat aan de dunste zijde slechts 3 millimeter dik is.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het opvallendste kenmerk van de Taichi 31 is dat hij over 2 rug-aan-rug aangebrachte multitouch beeldschermen beschikt. Ze hebben allebei een diameter van 13 inch en bieden Full HD-resolutie. Volgens Asus combineert het apparaat hierdoor de beste eigenschappen van een notebook en een tabletcomputer.

De beide aanraakschermen kunnen zowel tegelijk als onafhankelijk van elkaar worden gebruikt. Ze maken het bijvoorbeeld mogelijk om samen naar een film of PowerPoint-presentatie te kijken vanaf beide kanten van het apparaat. Dichtgeklapt kan hij als kloek uitgevallen tablet worden gebruikt.

Even zwaar als 2 iPads

In tegenstelling tot vrijwel alle 'hybride' apparaten die zowel notebook als tablet proberen te zijn, is de Taichi 31 behoorlijk licht: 1,25 kilo. Dat is ongeveer het dubbele van 2 iPads. Asus heeft gezorgd voor een 5-megapixelcamera met Full HD-opnamemogelijkheid en een tweede camera die nog altijd in HD (720p) kan opnemen. De accuduur is niet echt lang: maximaal 5 uur.

Afhankelijk van het model zit in de Taich een Intel Core i5-3317U- of Core i7-3517Uprocessor van de 3e generatie, waarbij de 'U' staat voor Ultra Low Voltage. Beide processoren beschikken over een geïntegreerde Intel HD 4000 Graphics videokaart. Over niet al te lange tijd introduceert Intel overigens naar verwachting de 4e generatie Core-processors, die naar verwachting betere grafische prestaties en een langere batterijduur bieden.

SSD van 256 GB in plaats van harde schijf

In plaats van een traditionele harde schijf is een solid state drive van 256 GB ingebouwd. Dat is het dubbele van wat bijvoorbeeld Microsoft in zijn Surface Pro biedt. In beide modellen is het werkgeheugen 4 GB. Andere voorzieningen zijn dual-band wifi inclusief Wireless Display (WiDi) en Bluetooth 4.0. Het toetsenbord is verlicht. Voor de bediening van applicaties die veel precisie vereisen is een stylus meegeleverd.

De Taichi is vanaf vandaag onder andere te koop bij de webwinkel Alternate en de winkelketens Paradigit en BCC.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in