Overslaan en naar de inhoud gaan

Asus maakt watergekoelde laptop

De nieuwe laptop – de ROG GX700 – is bedoeld voor gamers. De watergekoelde laptop is voorzien van een Intel Skylake-processor en Nvidia GeForce-gpu. Het gaat in om een laptop met 17"-scherm dat een 4k-resolutie van 3840x2160 pixels toont.
Asus ROG GX700
© Asus
Asus

Niet oververhit

Materialen als Armor Titanium en Plasma Copper zorgen er samen met een waterkoelingssysteem voor dat de grafische chipset en de processor niet oververhit raken. Asus heeft geen andere details bekendgemaakt over de waterkoeling. Uit de foto’s die Asus naar buiten heeft gebracht valt op te maken dat het om een externe waterkoelset gaat.

De GX700 behoort tot de Republic of Gamers (ROG) laptopserie van Asus. Het bedrijf kondigde ook twee andere modellen in die serie aan: de ROG G752 met verlicht toetsenbord en de ROG G20 Special Edition, waarbij zelf een themakleur kan worden geselecteerd.

Al eerder gedaan

Volgens Asus gaat het om de eerste laptop met waterkoeling, maar Toshiba had in 2000 al iets vergelijkbaars en Hitachi presenteerde in 2002 al een laptop met waterkoeling. Ook Asetek experimenteerde in 2012 met waterkoeling voor laptops.

De drie nieuwe modellen moeten nog dit jaar op de markt verschijnen. De exact datum en richtprijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in