Overslaan en naar de inhoud gaan

'ARM toont chips die AI zonder cloudverwerking mogelijk maken

ARM heeft twee chipontwerpen getoond die het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) mogelijk maakt in IoT-toepassingen, ofwel 'slimme' apparaten.
ARM-chip
© ARM
ARM

Tot nog toe leunen veel AI-toepassingen op zijn minst voor een deel op een centrale verwerking in de cloud. Dat legt beperkingen op voor toepassingen waarbij niet altijd een verbinding met een clouddatacentrum mogelijk is of deze te veel lijnvertraging (latency) oplevert. Het Arm Cortex-M55- en het Ethos-U55-ontwerp moeten daar verandering in brengen.

Het bedrijf zegt met het Arm Cortex-M55-ontwerp een 15-voudige verbetering van de prestaties met machine learning te hebben bereikt ten opzichte van de vorige generatie Cortex-M. Ook is een 5-voudige verbetering in digital signal processing te halen. ARM gaat zoals gebruikelijk de chips niet zelf maken maar verkoopt het ontwerp aan producenten die er hun eigen variant op kunnen baseren.

Objectherkenning in wandelstok

ARM geeft als voorbeeld een toepassing voor een 360 graden camera in een wandelstok. Een  beeldherkenningsalgoritme kan iemand die slecht ziet waarschuwen voor obstakels. Ook kunnen sensoren in de stok getraind worden om ongewenste situaties te voorkomen.

De chips zouden ook in staat zijn gebaren en spraak te herkennen en interpreteren. Volgens ARM duurt het nog zeker tot begin 2021 tot de eerste chip volgens dit ontwerp op de markt komen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in