Overslaan en naar de inhoud gaan

ARM onthult 64-bits Android prototype

ARM wil ontwikkelaars met Juno een goed ontworpen, stabiel en leveranciersonafhankelijk platform bieden. Er zijn al wel platformen beschikbaar voor ontwikkelaars die met 64-bits architectuur aan de slag willen voor het ontwikkelen van apps voor de toekomstige generaties smartphones en tablets. Die platformen zijn echter allemaal gebonden aan hardwareleveranciers zoals Samsung, Qualcomm of Nvidia.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het Juno referentieplatform maakt gebruik van een system-on-a-chip met 6 processorkernen (4 CortexA53 en 2 Cortex A57) in combinatie met een quadcore ARM Mali T624 grafische processor. Het platform kan overweg met 8 GB RAM en is geschikt voor Android L, de volgende grote versie-update van het besturingssysteem dat al in vroege bètaversie beschikbaar is.

Apple luidde race in rond 'nutteloos' geachte functionaliteit

Apple introduceerde vorig jaar met de iPhone 5s de eerste smartphone met 64-bits architectuur. Daarop ontstond nog al wat kritiek omdat smartphones en tablets zich niet zouden lenen voor zware taken waar een 64-bits architectuur zijn nut kan bewijzen. Er zijn ook geen apps die gebruik maken van de 64-bits architectuur. Toch is daarop een race ontstaan tussen leveranciers van Android-toestellen om toch ook met een 64-bits model op de markt te kunnen komen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in