Beheer

IT beheer

Applicatiebeheer: discipline onder druk

13 december 2013

Standaardactiviteit

Bij kleinere vestigingen is applicatiebeheer niet altijd ingevuld. Maar bij vestigingen met meer dan 50 medewerkers zijn nauwelijks bedrijven te vinden die het zonder doen.

 Remote heeft de voorkeur, als beheer extern is

Bijna een kwart van de vestigingen laat het applicatiebeheer door een externe partij uitvoeren. Een minderheid van de respondenten heeft daarvoor ook personeel van derden in huis rondlopen; applicatiebeheer op afstand heeft de voorkeur. SaaS- en cloudproviders zijn voor deze discipline nog nauwelijks in beeld.

Vaker met eigen mensen

Als vestigingen applicatiebeheer voeren, doen ze dat vaker met eigen mensen dan met extern personeel. Met name de zakelijke dienstverleners, de overheid en het onderwijs hebben daar een uitgesproken voorkeur voor.

 

Afnemende vraag

Wat de oorzaak is, is niet helemaal duidelijk. Maar de respondenten geven wel aan dat ze van plan zijn hun inspanningen op het gebied van applicatiebeheer terug te schroeven. Het aandeel vestigingen dat niet aan applicatiebeheer doet, stijgt ruim 4 procent. Opmerkelijk genoeg zijn het juist de grotere organisaties die rapporteren minder aan applicatiebeheer te gaan doen. Nogal wat bedrijven halen de discipline ook weer in huis. Dubbel slecht nieuws dus, voor de dienstverleners in applicatiebeheer.

 

Bron: Keala Research

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!