Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple wil patent op Mac in 'Commodore64-vorm'

Apple heeft een patentaanvraag ingediend voor een computer verwerkt in een toetsenbord. Deze 'innovatie' heeft veel weg van klassieke homecomputers, zoals de Commodore 64 (C64), de ZX Spectrum en vele, vele andere. Daarnaast bestaat de moderne microcomputer Raspberry Pi in uitvoeringen waarbij de behuizing ook het toetsenbord is.
Cook, WWDC2020
© Apple
Apple

In zijn patentaanvraag houdt Apple het nog in het midden of zijn uitvinding een computer in een toetsenbordbehuizing is, of een toetsenbord met een computer erin, constateert The Register. Ongeacht de omschrijving is dit idee een terugkeer naar de oertijd van thuiscomputergebruik. Zogeheten homecomputers waarmee fabrikanten als Commodore groot zijn geworden.

Apple zelf heeft ooit met zijn Apple II  - en in wezen ook de zelfbouwkit van de Apple 1 - een all-in-one computer gemaakt waarbij behuizing en toetsenbord één waren. Hedendaagse all-in-one's (AIO's) combineren normaliter computer en beeldscherm. Apple kan met zijn zelfontworpen, energiezuinige ARM-chips nieuwe vormen en maten uitproberen. De huidige iMacs met M1-chips zijn al flink dunner dan hun voorgangers met 'Intel inside'.

Opvouwbaar?

De patentaanvraag gaat echter verder dan alleen maar een klassiek homecomputerontwerp. Apple voorziet ook een mogelijk opvouwbaar, of correcter: inklapbaar ontwerp. Een computer kan dan langs twee assen worden gevouwen zodat het in drie delen wordt opgedeeld. Dit is dan handig voor vervoer, van bijvoorbeeld een werkplek met los beeldscherm naar thuisomgeving met een scherm of tv.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in