Overslaan en naar de inhoud gaan

'Apple werkt aan zelflerend Siri'

Tot nu toe gebruikte Apple aangekochte spraakherkenning van het bedrijf Nuance voor Siri. Maar net als concurrenten Google en Microsoft wil Apple de spraakherkenning zelf gaan ontwikkelen op basis van een ‘artificial neural network’. Dat melden bronnen tegenover Wired.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Apple vormt eigen team

Het artificiële neurale netwerk zorgt ervoor dat de spraakherkenning zelflerend is. Microsoft gebruikt de techniek in Skype Translate, dat een gesproken woord vrijwel meteen van de ene naar de andere taal kan vertalen. Vorig jaar vertrok manager Alex Acero van Microsoft naar Apple om hoofd van de Siri-groep te worden. Wired meldt dat Apple inmiddels meer specialisten op het gebied van spraakherkenning heeft aangenomen. Het zou niet alleen gaan om mensen op bestuurlijk niveau, maar ook om teamleiders en onderzoekers.

Kwestie van tijd

Peter Lee, hoofd van de onderzoektak van Microsoft, denkt dat het nog zo’n zes maanden duurt voordat Apple overstapt op kunstmatig lerende spraakherkenning. “Alle grote spelers zijn overgestapt, behalve Apple met Siri. Ik denk dat het gewoon een kwestie van tijd is”, zegt Lee tegenover een verslaggever van Wired.

Overigens is er nog altijd geen Nederlandstalige versie van Siri, al melden diverse bronnen dat dit niet lang meer gaat duren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in