Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple werkt aan toetsenbord zonder toetsen

Het toetsenbord wordt, als Apple dat patent omzet in een werkzaam product, een groot drukgevoelig metalen oppervlak geperforeerd met piepkleine, voor het oog niet zichtbare gaatjes. Daaronder bevinden zich twee lagen die kunnen constateren of, en waar er druk wordt uitgeoefend op het oppervlak, een module die voor haptische feedback zorgt en een laag met LED-verlichting.
toetsloos toetsenbord
© Apple
Apple

Die laatste wordt gebruikt om op het metalen oppervlak te projecteren, op welke plek je druk moet uitoefenen om een bepaalde actie uit te lokken. Dat is ook de reden voor de gaatjes in het metalen oppervlak.

Met deze constructie zou je een toetsenbord flexibel kunnen inrichten al naar gelang de toepassing. Wie zijn tekstverwerker opstart, krijgt een groot toetsenbord. Voor lezen van e-boeken of digitale tijdschriften en andere toepassingen waarbij je met vingerbewegingen wilt werken, kun je een groot deel of het geheel inrichten als aanraakscherm. Die aanraakfunctionaliteit kan ook een grotere ruimte toebedeeld krijgen bij bijvoorbeeld tekenprogramma's.

De MacBook lijkt de eerstaangewezen kandidaat voor deze vinding, omdat je daarmee aanraakfunctionaliteit zonder aanraakscherm kunt bieden. Maar het patent noemt ook desktopcomputers, tablets, smartphones, spelcomputers en elektronische gadgets als potentieel toepassingsgebied van dit toetsenbord zonder toetsen.

Het patent is het eerst gesignaleerd door DigitalTrends, dat ook een 'artist impression' van een MacBook met dit type toetsenbord heeft gemaakt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in