Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple voegt tussenmaatje in iPad Pro-serie

Apple blijft aan de weg timmeren met de Pro modellen van zijn iPad. De 9,7-inch versie krijgt een opfrisbeurt en er komt een 10,5-inch model om het gat ten opzichte van 12,9-inch te dichten.
© Apple
Apple

De gisteren op de ontwikkelaarsconferentie WWDC in San Jose aangekondigde vernieuwingen zijn al de tweede opwaardering sinds de introductie van Pro-serie vorig jaar, en laten zien dat Apple niet van zins is zich het kaas van het brood te laten eten door Microsoft dat met zijn Surface Pro veel succes oogst in de zakelijke markt.

Het nieuwe tussenmaatje, met 10,5-inch scherm, wordt door Apple toegerust met een snelle A10X Fusion processor met 6 verwerkingskernen en een grafische processor 12 kernen. Die 12 kernen zijn nodig om de veert erin te houden op het 20 procent grotere Retina-scherm, dat met een refresh rate van 120 Hz tweemaal sneller werkt en dus aanzienlijk rustiger voor de ogen moet zijn. 

Voor video-vergaderen en beeldtelefonie ('FaceTime') is de nieuwe iPad Pro voorzien van een 7-megapixel frontcamera. Voor gewoon filmen en fotograferen is aan de achterzijde een 12-megapixel camera ingebouwd.
De accu zou voldoende vermogen bieden om 10 uur mee voort te kunnen. Het voordeligste 10,5-inch model beschikt over 64GB dataopslag en gaat 649 US-dollar kosten. 

 

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in