Management

Branche
App Store icoon

'Apple verwijdert 25.000 apps uit Chinese App Store'

Apple verwijdert voornamelijk gokapps na stroom kritiek van staatsmedia.

© Shutterstock
20 augustus 2018

Apple verwijdert voornamelijk gokapps na stroom kritiek van staatsmedia.

Apple heeft 25.000 apps uit zijn Chinese App Store verwijderd. Het zou hierbij voornamelijk gaan om 'gokapps', die illegaal zijn in China.

Dat meldt The Wall Street Journal. De actie zou volgen op de kritiek die Chinese media uitten op de aanwezigheid van illegale apps in de App Store van de techfabrikant. Ook de Chinese staatsomroep CCTV berichtte afgelopen weekend over de verwijdering van de 25.000 apps.

Verklaring

"Gokapps zijn illegaal en dus niet toegestaan in de Apple Store in China", zegt Apple in een verklaring tegen het Amerikaanse CNBC. "We hebben inmiddels al veel apps en developers de toegang tot de Apple Store ontzegd vanwege pogingen om illegale gokapps te distribueren in onze App Store. We blijven waakzaam in onze pogingen om dit soort apps en developers te vinden en hun aanwezigheid in onze App Store te voorkomen."

Het is niet de eerste ingreep die Apple doet als het gaat om de App Store in China. In mei 2017 haalde de techfabrikant nog alle vpn-apps uit de App Store, omdat ook deze apps niet aan de Chinese regelgeving voldoen.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.