Management

Personal Tech
iPhone batterij

'Apple verving 11 miljoen iPhone-batterijen'

Apple's tegemoetkoming aan klanten die kampten met versleten iPhone-batterijen is een flinke kostenpost geworden.

© CCO / Pixabay StockSnap
15 januari 2019

Apple's tegemoetkoming aan klanten die kampten met versleten iPhone-batterijen is een flinke kostenpost geworden.

Apple heeft diep in de buidel moeten tasten door de eigen tegemoetkoming aan klanten die kampten met versleten iPhone batterijen. In totaal zou het bedrijf 11 miljoen batterijen hebben vervangen in 2018, zo schrijft Apple-kenner John Gruber. 

Normaliter vervangt Apple jaarlijks gemiddeld zo'n 1 tot 2 miljoen batterijen van smartphones, maar na de 'batterygate' van afgelopen jaar, moest de producent door het stof. Toen bekend werd dat Apple het iOS van oudere iPhones stiekem had ingesteld om het prestatieniveau van iPhones terug te schroeven en daarmee iPhone-uitval te voorkomen vanwege versleten accu's, moest Apple haar klanten wel tegemoetkomen.

Op de website Daring Fireball schrijft Gruber dat volgens zijn bronnen Apple-ceo Tim Cook begin januari de aanwezigen van een Apple-meeting vertelde dat de producent in totaal 11 miljoen batterijen heeft vervangen. Volgens de blogger heeft Apple dat aantal vervangingen als gevolg van de tegemoetkoming in de 'batterygate' vooraf flink onderschat. 

Nieuwe modellen geen noodzaak

Volgens Gruber merkte Apple begin 2018 wel dat er gebruik van werd gemaakt van de regeling, maar merkte het pas echt grotere gevolgen van de tegemoetkoming bij de lancering van de nieuwste iPhones in september. De noodzaak voor consumenten om een nieuwe iPhone te kopen, was na vervanging van de batterij van hun oudere model volgens Gruber namelijk minder groot. 

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.