Overslaan en naar de inhoud gaan

'Apple verving 11 miljoen iPhone-batterijen'

Apple heeft diep in de buidel moeten tasten door de eigen tegemoetkoming aan klanten die kampten met versleten iPhone batterijen. In totaal zou het bedrijf 11 miljoen batterijen hebben vervangen in 2018, zo schrijft Apple-kenner John Gruber.
© CCO / Pixabay
CCO / Pixabay

Normaliter vervangt Apple jaarlijks gemiddeld zo'n 1 tot 2 miljoen batterijen van smartphones, maar na de 'batterygate' van afgelopen jaar, moest de producent door het stof. Toen bekend werd dat Apple het iOS van oudere iPhones stiekem had ingesteld om het prestatieniveau van iPhones terug te schroeven en daarmee iPhone-uitval te voorkomen vanwege versleten accu's, moest Apple haar klanten wel tegemoetkomen.

Op de website Daring Fireball schrijft Gruber dat volgens zijn bronnen Apple-ceo Tim Cook begin januari de aanwezigen van een Apple-meeting vertelde dat de producent in totaal 11 miljoen batterijen heeft vervangen. Volgens de blogger heeft Apple dat aantal vervangingen als gevolg van de tegemoetkoming in de 'batterygate' vooraf flink onderschat. 

Nieuwe modellen geen noodzaak

Volgens Gruber merkte Apple begin 2018 wel dat er gebruik van werd gemaakt van de regeling, maar merkte het pas echt grotere gevolgen van de tegemoetkoming bij de lancering van de nieuwste iPhones in september. De noodzaak voor consumenten om een nieuwe iPhone te kopen, was na vervanging van de batterij van hun oudere model volgens Gruber namelijk minder groot. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in