Beheer

Security

Apple-patent beschermt iPhone tegen kinderen

3 september 2013
Apple heeft patent gekregen op een technologie waarmee het mogelijk is per gebruiker verschillende niveaus van toegang te bieden op mobiele apparatuur. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van handbewegingen.

Daarmee komt het bedrijf tegemoet aan vragen van vooral ouders. Die ouders willen hogere toegangsrechten dan hun kinderen op mobiele apparaten. Daardoor zouden ze toegang hebben tot meer functionaliteit en apps dan hun kinderen.

Volgens de nieuwssite AppleInsider heeft Apple een patent aangevraagd dat voorziet in een methode om de toegang tot een apparaat te wijzigen afhankelijk van de gebruiker die inlogt.

Hand, vinger en stem

iOS biedt nu de mogelijkheid om met wachtwoorden de toegang te bewaken. Die wachtwoorden worden in de nieuwe methodiek vervangen door verschillende  hand- en vingerbewegingen en de stem van de gebruiker.

Gebruikers kunnen zo met een gerust hart hun iPhone of iPad uitlenen aan hun kinderen of vrienden. Het patent is in 2010 ingediend. Jianxiong (Jason) Shi wordt genoemd als de uitvinder. Hij heeft al vele patenten op zijn naam staan.
Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.