Management

Software-ontwikkeling
Apple.

Apple moet VirnetX flink betalen

Apple moet ruim 439 miljoen dollar betalen wegens patentschending

Apple logo. © Unsplash Medhat Dawoud
17 oktober 2017

Apple moet ruim 439 miljoen dollar betalen wegens patentschending

Apple heeft de octrooizaak tegen het Amerikaanse bedrijf VirnetX verloren en moet flink in de buidel tasten.

Het bedrijf uit Cupertino moet 439,7 miljoen dollar (372,5 miljoen euro) aan VirnetX betalen wegens patentschending. Dat heeft het Amerikaanse gerechtshof besloten, meldt VirnetX.

De rechter oordeelde dat Apple vier patenten die in FaceTime en andere iOS-apps gebruikt werden geschonden heeft. In totaal betaalt het bedrijf nu 1,80 dollar voor ieder Apple-apparaat – waaronder iPhones en iPads - dat de patenten schendt.

De rechtszaak begon vijf jaar geleden. In eerste instantie verloor Apple de zaak, maar de zaak werd nietig verklaard. Apple verloor ook de tweede zaak en in 2016 oordeelde de rechter dat  het bedrijf 300 miljoen dollar moest betalen aan VirnetX. Daar is nu dus nog eens 139 miljoen dollar bijgekomen, omdat de rechter vindt dat Apple de patenten moedwillig schond.

Apple heeft tegen TechCrunch gezegd dat het van plan is om tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Overigens heeft het Amerikaanse patentbureau alle bewuste patenten van VirnetX ongeldig verklaard. VirnetX - een bedrijf dat alleen verdient aan zijn patenten en zelf geen producten maakt - kan nog in beroep gaan tegen die beslissing.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.