Beheer

Security
apple fbi

Apple moet FBI helpen met telefoon terrorist

Apple moet onderzoekers van de FBI helpen bij het kraken van de beveiliging van de telefoon van Syed Rizwan Farook.

apple fbi © Pixabay
17 februari 2016

Apple moet onderzoekers van de FBI helpen bij het kraken van de beveiliging van de telefoon van Syed Rizwan Farook.

Hij is de terrorist die samen met zijn vrouw in december 14 mensen doodschoot en 22 mensen verwondde in het Amerikaanse San Bernardino. Een rechter bepaalde dinsdag dat het bedrijf "reële technische assistentie'' moet verlenen.

Het probleem waar de federale opsporingsdienst voor staat heet encryptie: het versleutelen van gegevens. Om meer te weten te komen over de dader, willen rechercheurs zijn telefoon kunnen uitpluizen. Dat kan echter niet, omdat ze nog niet door de beveiliging heen zijn. Als ze het te vaak proberen, zorgt ingebouwde software ervoor dat alle gegevens worden gewist.

De rechter heeft Apple bevolen de FBI van een speciale firmware file te voorzien, een IPSW-file, waarmee ze de passcode lockout op de telefoon  kunnen forceren op de telefoon. Deze draait onder iOS 9.

Technologiebedrijven hebben de afgelopen jaren juist hun best gedaan om de consument ervan te overtuigen dat ze degelijke encryptie gebruiken. Ze wilden hun imago verbeteren, nadat uit informatie van klokkenluider Edward Snowden was gebleken dat de geheime dienst NSA zich via ,"achterdeuren'' in software met gemak toegang tot communicatiemiddelen verschafte.

 

 

 

Apple heeft nog niet gereageerd.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.