Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple: 'lichte kromming in iPad Pro-behuizing is normaal'

Gebruikers die klagen over een lichte kromming in de behuizing van hun nieuwe iPad Pro, weten nu wat de oorzaak is. Volgens Apple is de kromming een normaal bijeffect van de productiemethode en heeft het geen (negatieve) impact op de gebruikservaring. De fabrikant spreekt tegen dat het om een defect gaat.
© Macrumors
Macrumors

De nieuwste generatie iPad Pro, met een scherm van 11 inch of 12,9 inch, werd begin november uitgebracht met een prijs vanaf 899 euro. Sinds de release heeft een aantal eigenaren melding gemaakt van een lichte kromming in de behuizing van de tablet. Op foto’s en video’s van onder andere The Verge en MacRumors is te zien hoe het metalen ontwerp van de iPad in sommige gevallen niet helemaal recht is. Volgens sommige gebruikers zat de kromming er al bij het ‘unboxen’ van de tablet. Andere iPad Pro-eigenaren claimen dat hun iPad in eerste instantie recht was, maar na dagen tot weken normaal gebruik plotseling een lichte kromming had.

Kromming komt door het productieproces

Dat laatste overkwam ook een journalist van The Verge, waarna hij van Apple een nieuw exemplaar ontving. Die tablet had een lichte kromming toen hij hem uit de doos haalde. Op vragen van de techsite bevestigt Apple dat sommige iPad Pro’s zo’n kromming kunnen hebben. Het verschijnsel is volgens de fabrikant een normaal bijeffect dat veroorzaakt wordt wanneer de metalen en plastic tabletonderdelen gecombineerd worden en zo afkoelen. De kromming kan optreden bij zowel de 11 inch als de 12,9 inch varianten. Modellen met 4G-ondersteuning lijken vaker getroffen te worden omdat ze een extra plastic antennelijn achterop hebben.   

Apple zegt dat de kromming geen defect is omdat het geen negatieve invloed heeft op de gebruikservaring. Ook zou de kromming niet erger worden bij langer gebruik van de tablet. Kritiek op het ontwerp en de stevigheid van de iPad Pro is ongefundeerd, aldus de fabrikant.

In november toonde een YouTube-video van JerryRigEverything aan dat de nieuwe iPad Pro snel in tweeën breekt als je er hard op drukt. Apple heeft het filmpje uiteraard ook bekeken en zegt dat de hoeveelheid kracht die de YouTuber uitoefent op de tablet, niet vergelijkbaar is met normaal gebruik. 

Ruilen lijkt mogelijk

Hoewel Apple van mening is dat de lichte kromming geen defect is, lijkt het bedrijf toch soepel om te gaan met klanten die hun gekromde iPad Pro willen omruilen. Niet alleen de journalist van The Verge kreeg een nieuw model, ook op fora zoals die van Macrumors zeggen gebruikers dat ze zonder problemen een vervangend exemplaar hebben ontvangen. Nederlandse iPad Pro-eigenaren kunnen het beste binnen de zichttermijn van veertien dagen aan de bel trekken.

In 2014 bleek de metalen behuizing van de iPhone 6 (Plus) niet stevig genoeg voor normaal gebruik. Het toestel boog en brak te snel, wat onder andere leidde tot problemen met het touchscreen van de smartphones. De zogeheten 'bendgate' leverde Apple een flinke kostenpost en imagoschade op, helemaal toen later bleek dat de fabrikant al vóór de iPhone-release wist van de zwakke constructie. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in