Beheer

Security

Apple krijgt meer last van virussen in 2016

11 december 2015
Apple is in het verleden relatief gespaard gebleven als het gaat om virusaanvallen, maar dat gaat in 2016 veranderen. Dat zeggen experts tegen de BBC, ze voorspellen een toename in het aantal aanvallen op Apple en zijn besturingssystemen.

Apple komt in beeld bij meer cybercriminelen. "Dat hebben we dit jaar al zien aankomen, want het aantal malwareproducten dat specifiek was gericht op iOS is in 2015 vrijwel verdubbeld", aldus Symantec.

Slecht jaar

Volgens virusbestrijder FireEye wordt 2016 een moeilijk jaar voor Apple. Systemen als Apple Pay oefenen een sterke aantrekkingskracht uit op misdadigers. "Daar komt nog bij, dat de producten van Apple erg populair zijn. Ook die grote gebruikersbasis is aantrekkelijk voor cybercriminelen", voegt Symantec daaraan toe.

Luwte

De meeste cyberaanvallen vinden nog steeds plaats op Windows en Android, Apple zit relatief in de luwte. Maar dat wordt in 2016 en de jaren daarna anders. Gebruikers van Apple kunnen zich niet meer op een veilig eilandje wanen, zij zullen net als gebruikers van Windows alert meten zijn op bedreigingen in cyberspace. In de eerste 9 maanden van 2015 was het aantal besmette Macs al zeven keer zo groot als in het hele jaar 2014. Die trend zal zich voortzetten. Een internationale groep die zich verschuilt achter de naam Butterfly is er al in geslaagd een virus te maken dat zowel Windows-machines als Macs kan aanvallen.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.