Management

Security
FaceTime groepsgesprek

Apple komt eindelijk met FaceTime-fix

Update 'afluister-bug' verhelpt gelijk ook probleem in Facetime's Live Photo-functionaliteit.

FaceTime groepschat © Apple Inc.
8 februari 2019

Update 'afluister-bug' verhelpt gelijk ook probleem in Facetime's Live Photo-functionaliteit.

Apple heeft eindelijk de beloofde update gelanceerd met hierin de fix voor de FaceTime-bug waardoor gebruikers konden worden afgeluisterd. Met iOS 12.1.4 moeten de problemen met de groepsgesprekken in FaceTime verleden tijd zijn.

Vorige week werd bekend dat de gebruikers van FaceTime die gebeld werden in een groepsgesprek, konden worden afgeluisterd zonder dat ze überhaupt hadden opgenomen via de geluids- of videofunctionaliteiten. De problemen deden zich zowel op iPad’s als iPhones voor.

Vertraging

Apple verontschuldigde zich een week geleden voor het lek, en kondigde aan alles in het werk te hebben gesteld om de bug in FaceTime te herstellen. Toch moest de techgigant tegelijkertijd ook mededelen dat de oplossing nog een week op zich zou laten wachten.

Door het lek kan alles wat een Apple-gebruiker aan het doen is, worden afgeluisterd op het moment dat hij in een groepsgesprek gebeld wordt en nog niet heeft opgenomen. Hierbij viel ook te denken aan toegang tot audio- en video-opties van andermans device, ongeacht of het hier bijvoorbeeld om een iPad of iPhone ging.

Tweede bug

Apple heeft met de update ook een tweede bug verholpen die zich schuilhield in de Live Photo-functionaliteit van FaceTime. “Om gebruikers te beschermen die de update van iOS nog niet hebben geïnstalleerd, hebben we onze servers een update gegeven waardoor de Live Photo-functionaliteit is uitgeschakeld in de oudere versies van iOS en macOS”, zo verklaarde een woordvoerder van Apple aan The Verge.

Compensatie

De 14-jarige jongen die de bug ontdekte, wordt volgens The Verge samen met zijn familie door Apple gecompenseerd. De inhoud van deze tegenprestatie is bekend, maar  Apple zou voor het melden van bugs in besturingssystemen en software tot 200.000 dollar over hebben als vergoeding, maar volgens The Verge is het vaak lucratiever om informatie over ontdekte gaten in de systemen op andere plaatsen te koop aan te bieden.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.