Eva en de appel

Apple is een seksistisch bedrijf

Vrouwen moeten heel erg op hun tellen passen

© Lucas Cranach de oudere
16 september 2016

Vrouwen moeten heel erg op hun tellen passen

Apple laat het wel voorkomen alsof het bedrijf iedereen gelijk vindt en ook een 'equal opportunity employer' is, maar de praktijk blijkt toch weerbarstiger, meldt organisatie Mic uit de VS.

Het verhaal van Mic wordt op internet verteld door website Engadget.com die Apple zelfs een seksistische en giftige organisatie noemt. Engadget beroept zich op informatie die naar buiten is gebracht door Mic. De organisatie heeft inzage gehad in e-mails van werknemers en ex-werknemers van Apple, waarin de vrouwonvriendelijke houding duidelijk wordt.

Verkrachting

Op de werkvloer lopen mensen rond die het over verkrachtingen hebben alsof dat een grappige aangelegenheid is. In elk geval werd het 'grapje' aangevoerd als achterliggende reden om het over verkrachting te hebben. Er werden wel excuses gemaakt, maar echt wezenlijk veranderde er niets aan de situatie. Hoogste baas Tim Cook reageerde niet op klachten die hierover werden ingediend.

Mensen die klagen hebben ook vaak het idee dat ze moeten oppassen voor collega's waarover ze geklaagd hebben. In een paar gevallen is dat ook onderzocht en het bleek dat die angst terecht was. De klaagster kreeg de keus: gewoon doorwerken of naar een andere afdeling, maar dan wel met minder salaris. Voor haar gemoedsrust koos ze de laatste optie.

Apple wordt gekenschetst als een werkplek waar je maar het beste "man, blank en Protestant" kunt zijn, anders zit je op de verkeerde plek. Mensen die om die reden het bedrijf hebben verlaten zijn niet als zodanig geïdentificeerd. Ze komen daarom ook niet voor in de statistieken.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.