Beheer

Apple fixt probleem met links in iOS 9.3

29 maart 2016
Apple erkent de problemen met links in iOS 9.3. De oorzaak zit in de combinatie met een aantal apps. Apple werkt aan een oplossing voor het probleem.

Apple-ontwikkelaar Benjamin Mayo bevestigt via Twitter dat hij het probleem kan reproduceren. Een van de apps die problemen geeft in combinatie met iOS 9.3 is die van Booking.com. Maar er zijn er meer. Alleen Booking.com verwijderen biedt dus niet altijd soelaas.

Apple heeft in een chat op Apple Support Communities toegezegd het probleem te verhelpen. Wanneer die fix te verwachten is, is echter niet duidelijk. De reparatie vormt onderdeel van een nieuwe release van iOS die dan versienummer 9.3.1 krijgt. Mogelijk komt die al binnen enkele dagen beschikbaar.

 Mayo heeft ontdekt dat het probleem zit in de ‘Shared Web Credentials’. Die voorkomen dat een gebruiker steeds opnieuw moet inloggen als er wordt geschakeld tussen de app en de webversie van een bedrijf als booking.com.

Tot Apple de nieuwe iOS 9.3.1-versie uitbrengt is een oplossing om de ondersteuning voor Javascript uit te zetten. Dat verminkt echter wel functies van veel websites en apps. De schakelaar om Javascript tijdelijk uit te zetten is te vinden in de Instellingensectie van Safari.


Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.