Loopbaan

Branche
Trump protest

Apple en Google haken af in zaak tegen inreisverbod

Ook Facebook opvallende afwezig in een nieuwe zaak tegen het inreisverbod van Trump.

16 maart 2017

Ook Facebook opvallende afwezig in een nieuwe zaak tegen het inreisverbod van Trump.

Een groep techbedrijven heeft zich opnieuw aangesloten bij een rechtszaak tegen het inreisverbod van de Amerikaanse president Donald Trump. Maar drie belangrijke partijen - Google, Facebook en Apple - zijn dit keer afgehaakt.

Begin februari sloten 97 bedrijven, hoofdzakelijk afkomstig uit de IT, zich aan bij een rechtszaak tegen het eerste inreisverbod van Trump. Dit verbod werd uiteindelijk door een rechter van tafel geveegd.

Inmiddels is er een rechtszaak aangespannen tegen het nieuwe inreisverbod, waarbij zo’n 60 bedrijven betrokken zijn. Deze rechtszaak speelt in Hawaï. Onder meer Airbnb, Dropbox en Kickstarter bevinden behoren tot de bedrijven die meedoen, maar een aantal belangrijke IT-bedrijven ontbreekt  dit keer, waaronder dus Apple, Google en Facebook, maar ook Netflix, Microsoft, Intel en Twitter. Dat meldt Reuters vandaag.

Voorlopig opgeschort

De afhakers hebben niet toegelicht waarom ze zich hebben teruggetrokken uit de zaak. Woensdagnacht besloot een federale rechter op Hawaï overigens dat ook het nieuwe inreisverbod voorlopig moet worden opgeschort. Dit omdat het indruist tegen de grondwet en neerkomt op religieuze discriminatie, daarnaast is het onvoldoende onderbouwd.

Amerikaanse IT-bedrijven hebben relatief veel hoogopgeleide werknemers uit het buitenland, met name in Silicon Valley. Zij worden om die reden meer dan werkgevers uit andere sectoren getroffen door het inreisverbod.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.