Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple draait en maakt schermreparatie iPhone 13 toegankelijker

Apple wijzigt zijn beleid omtrent de schermreparatie van iPhone 13-modellen en dat is goed nieuws voor niet-officiële reparateurs. Een software-update maakt het gebruik van Face ID mogelijk na een schermvervanging. Nu is het zo dat een niet-officiële schermvervanging Face ID praktisch onbruikbaar maakt.
iPhones
© Apple
Apple

Eerder deze week werd bekend dat na een niet-officiële schermreparatie of -vervanging van een iPhone 13-model de Face ID-gezichtsbeveiliging niet meer werkt. Tenzij de reparateur op microniveau een chip van het originele scherm overzet naar het nieuwe scherm; een bijzonder lastige klus. Officiële Apple-reparateurs kunnen na een schermreparatie Face ID inschakelen via speciale software die niet beschikbaar is voor derde partijen. 

Apple past beleid aan

Apples beleid leverde kritiek op van die kleinere reparateurs én consumenten. De fabrikant lijkt de feedback gehoord te hebben en belooft tegenover The Verge een software-update beschikbaar te stellen die Face ID activeert na een schermreparatie. Apple zegt echter niet wanneer die update moet uitkomen voor de iPhone 13-serie. Tot de update er is, moeten consumenten voor een schermvervanging dus kiezen tussen een officiële, dure reparateur of een goedkopere partij die niets kan met Face ID. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in