Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple beticht van minachting en patentenschending

Een Israelische start-up beschuldigt Apple van patentinbreuk met zijn dualcamera’s in de iPhone 7 Plus en 8 Plus. Na mislukte onderhandelingen zou Apple gezegd hebben dat een aanklacht vele jaren en miljoenen dollars zou kosten.
Phil Schiller annonceert de iPhone 7
© Apple
Apple

Het Israelische bedrijf Corephotonics heeft zijn zelfontwikkelde technologie voor dualcamera’s in mobiele apparaten de afgelopen jaren al openlijk gepresenteerd en gedemonstreerd. De in 2012 opgerichte firma klaagt Apple nu aan voor schending van zijn patenten, meldt onder meer persbureau Reuters. Het gaat in de aanklacht om de iPhone 7 Plus en de nieuwe 8 Plus. De gloednieuwe iPhone X wordt niet genoemd, maar komt mogelijk nog wel in beeld.

Andere expert overgenomen

Volgens de aanklagende firma heeft het Apple eerder al gelijk benaderd voor een betaalde licentie op zijn technologie. De iPhone-maker zou de technologie hebben geprezen, maar een licentie hebben geweigerd. MacRumors weet te melden dat Apple in 2015 wel een ander Israelisch camerabedrijf heeft overgenomen: Linx.

Corephotonics zou wel enige tijd licentie-onderhandelingen met Apple hebben gevoerd. Die zijn uiteindelijk op niets uitgelopen. Vervolgens zou de hoofdonderhandelaar van Apple minachtend tegen de Israelische camerafirma hebben gezegd dat een aanklacht voor eventuele patentschending jaren aan juridisch werk en miljoenen dollars zou kosten. Deze uitspraak is gedateerd op januari vorig jaar, kort voordat Apple de iPhone 7 Plus aankondigde die is uitgerust met een dubbele camera.

Patenten wederzijds

Het gaat om een viertal patenten, die Corephotonics tussen november 2013 en juni 2016 heeft aangevraagd. De technologie is onder meer voor zoommogelijkheden met dualcamera’s, en een optische lens die bestaat uit een opstelling van vijf miniatuurlenzen. Overigens heeft Apple ook eigen patenten op technologie voor dubbele camera’s, die dan in samenwerking bepaalde foto-effecten automatisch kunnen verzorgen.

 

Corephotonics showt de mogelijkheden van zijn dualcamera-technologie:

MEER AG CONNECT?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in